Strakke villa | Epse

Nieuwbouw strakke villa in Epse

Moderne vrijstaande woning met sterk lijnenspel

Projectomschrijving

In Epse, onder de rook van Deventer, hebben wij een vrijstaande moderne villa ontworpen voor een jong gezin. Het bestemmings- en beeldkwaliteitsplan bevatte strenge voorschriften en schreef onder meer een zadeldak voor. Binnen deze kaders is het eindresultaat een strakke, eigenzinnige en moderne vrijstaande woning geworden.

De entree ligt aan de voorkant van de woning en bij binnenkomst valt gelijk de doorkijk richting achtertuin op. Deze zichtlijnen vind je overal in het huis en zorgt voor een mooie natuurlijke lichtinval. Het hart van de woning ligt aan de tuinkant. Hier is de ruime woonkeuken met kookeiland gesitueerd waar ruimte is gemaakt voor een grote eettafel. De woonkamer is wat meer intiem gehouden en wordt verbonden met de woonkeuken door een prachtige hoekhaard.

Er is een opvallende trappartij naar de eerste verdieping die door middel van dakvensters royaal voorzien wordt van daglicht. Ondanks dat er sprake is van een schuin dak hebben alle slaapkamers op de verdieping voldoende stahoogte en geen verlies van vierkante meters. De ouderslaapkamer heeft bovendien een ruime inloopkast. Hier loopt het plafond tot in de nok. Naast de ouderslaapkamer zijn er nog drie ruime slaapkamers, apart toilet en een badkamer met ruimte voor een bad. Voor de opbergruimte is er nog, over een gedeelte van de lengte van de woning, een vliering met voldoende stahoogte.

Projectgegevens

Type: Nieuwbouw | Vrijstaande woning
Locatie: Epse, Overijssel
Opdrachtgever: Particulier

Jaar: 2015
Status: Gerealiseerd | 2017