Rietgedekte schuurwoning | Doetinchem

Nieuwbouw van een rietgedekte schuurwoning in Doetinchem

Moderne vrijstaande rietgedekte woning met landelijk karakter

Projectomschrijving

Een schuurwoning met een rieten dak was de wens van onze opdrachtgevers. Dit past helemaal bij het dorps wonen in het landelijk buitengebied van de gemeente Doetinchem. Bij het ontwerp van deze rietgedekte schuurwoning zijn de eigentijdse en moderne elementen niet uit het oog verloren. Dit door het gebruik van natuurlijke materialen zoals het riet (rieten dak) en de verticale houten gevelbekleding. Ook bij deze schuurwoning met rieten dak brengen de verdiepingshoge kozijnen het licht naar binnen en zorgen voor een natuurlijk balans met de natuur buiten. De schuurwoning heeft verder grote overstekken om het meer kracht te geven in de omgeving.

Voor deze opdrachtgever van deze schuurwoning met rieten dak hebben we de ruime woonkeuken zo gesitueerd, zodanig dat deze een directe verbinding heeft met de tuin. Het zitgedeelte heeft een wat meer intieme plek gekregen aan de straatkant. De open ruimte op de begane grond met veel contact tussen de leefruimtes geeft een optimaal woongenot. Op de verdieping zijn er drie ruime slaapkamers, een grote badkamer en een apart toilet.

Projectgegevens

Type: Nieuwbouw | Vrijstaande woning
Locatie: Doetinchem, Gelderland
Opdrachtgever: Particulier

Jaar: 2017
Status: In uitvoering
Oppervlakte: 220 m²