Moderne vrijstaande woning | Den Haag

Nieuwbouw van een moderne vrijstaande woning in Den Haag

Kubistische vrijstaande villa met inpandig zwembad

Projectomschrijving

Voor deze moderne villa in het landelijk buitengebied van Den Haag is gekozen voor een kubistisch ontwerp. Door het werken met kaders en verschillende gevelmaterialen is de vorm van de moderne villa eenvoudig maar toch spannend geworden. Zodoende is het een prachtige, moderne, strak vormgegeven kubistische villa geworden. Op het dak worden de zonnepanelen verzonken geplaatst zodat deze uit het zicht zijn. Op de verdieping is er bij de twee slaapkamers aan de tuinzijde een groot balkon met glazen balustrade. Er is een ruime garage voor twee auto’s en genoeg ruimte voor de fietsen.

Naast een thuisbioscoop in het souterrain is er ook een groot inpandig zwembad met buitenterras. Deze grenst aan de woonkeuken en wordt afgescheiden door een brede glazen schuifpui. Hierdoor komt er natuurlijk lichtinval vanuit het zwembad in de woonkeuken. Deze heeft direct toegang tot het terras en de tuin. De ruimtes staan in directe open verbinding met elkaar. Op de verdieping zijn er vier zeer ruime slaapkamers, twee badkamers en een grote inloopkast. Ook hier is gebruik gemaakt van donkere aluminium kozijnen (gemoffeld) van vloer tot plafond.

Uitgangspunt is dat efficiënt wordt omgegaan met energie. Dat resulteert dan weer in heerlijk, comfortabel wonen en een zeer aangename binnentemperatuur dankzij natuurlijke, kostenbesparende energiebronnen.

Projectgegevens

Type: Nieuwbouw | Vrijstaande woning
Locatie: Den Haag, Zuid Holland
Opdrachtgever: Particulier

Jaar: 2016
Status: Gerealiseerd | 2020