Landelijke schuurwoning | Nieuwehorne

Nieuwbouw landelijke schuurwoning in Nieuwehorne

Nieuwbouw landelijke schuurwoning in Nieuwehorne

Karakteristieke schuurwoning met houten constructie in zicht

Projectomschrijving

In Nieuwehorne heeft AL architectuur een schuurwoning ontworpen die uitstekend past in de landelijke omgeving. De zusterdorpen Oude- en Nieuwehorne zijn gelegen in het zuidoosten van Friesland, op 8 km afstand van Heerenveen. In de directe omgeving wisselen houtwallen, bossen en kleinschalige landerijen elkaar af.

Uitgangspunt was het gebruik van natuurlijke materialen waarbij de schuurwoning zich aanpast aan ieder van de vier seizoenen. Kenmerkend is de landelijke uitstraling met een eenvoudige hoofdvorm waarbij de dakconstructie bestaat uit een zadeldak. De afwerking bestaat uit planken van WaxedlWood Gold behandelt met een coating.

Constructief is er gebruik gemaakt van een ambachtelijke bouwmethode. Binnen zijn de authentieke eikenhouten gebinten in zicht en is er gewerkt met pen-gatverbindingen. Dit geeft de gezellige en landelijke sfeer. Kenmerkend zijn verder de hoge plafonds, vide, veel licht en een goede verbinding van de woonkeuken en zithoek met de tuin. Op de begane grond is er verder nog een ruime berging/bijkeuken en een werkkamer. Vanuit de woonkeuken is er toegang tot de kelder.

Op de verdieping zijn er drie ruime slaapkamers, badkamer en een apart toilet.

AL architectuur heeft, samen met de opdrachtgevers, de basis gelegd voor een duurzaam project met pure materialen voor vele jaren woonplezier.

Projectgegevens

Type: Nieuwbouw | Vrijstaande woning
Locatie: Nieuwehorne, Friesland
Opdrachtgever: Particulier

Jaar: 2016
Status: Gerealiseerd | 2017