Eigentijdse schuurwoning | Dedemsvaart

Nieuwbouw van een eigentijdse schuurwoning in Dedemsvaart

Moderne vrijstaande villa aan het water

Projectomschrijving

Opdracht was een eigentijdse schuurwoning te ontwerpen in Dedemsvaart aan het gelijknamige kanaal. Ook hier is weer een combinatie van materialen gebruikt die passen in de omgeving. Aan iedere gevel komen het stucwerk, houtengevelbekleding en gevelstenen weer terug. Zodanig dat geen enkele gevel hetzelfde is maar een combinatie van spannende elementen. Om het ontwerp van de schuurwoning modern en strak te houden, is gebruik gemaakt van een verholen goot. Er zijn balkons aan de voor- en achterzijde met een glazen balustrade. Er komt veel licht in de villa door de mooie, brede verdiepingshoge kozijnen. De daklijn is zo strak mogelijk gehouden met grote dakramen.

Op de begane grond is er een vide in de gehele lengte richting van de schuurwoning. Hierdoor ontstaat een geweldig gevoel van ruimte. In de woonkamer en eetgedeelte van de woonkeuken kijk je naar de nok. Bij het kookeiland en de hoge kasten loopt de verdiepingsvloer. Verder is er op de begane grond van de villa nog een grote slaapkamer met inloopkast en badkamer. De woning is hierdoor levensloopbestendig. Op de verdieping zijn er nog slaapkamers met badkamer en apart toilet.

Ook zijn er aan de achter- en zijgevel mogelijkheden om terrassen te maken en overdekt te zitten. Een open haard in de woonkamer maakt het plaatje helemaal compleet.

Projectgegevens

Type: Nieuwbouw | Vrijstaande woning
Locatie: Dedemsvaart, Overijssel
Opdrachtgever: Particulier

Jaar: 2017
Status: In uitvoering