Asymmetrische kap woning | Zwolle

Nieuwbouw van een energieneutrale woning in Breezicht

Strakke vrijstaande woning met asymmetrische kapvorm

Projectomschrijving

Aan de rand van Stadshagen, in het nieuwbouwplan Breezicht, ontwierp AL architecten een energieneutrale woning (EPC 0) met een asymmetrische kapvorm en strakke detaillering. De woning is gelegen op een hoekperceel en daarom vraagt ook de zijgevel om extra aandacht.

Direct aan het landschap heeft de woning een lage gootlijn, passend bij een zachte groene overgang. De gevels zijn opgetrokken uit een combinatie van metselwerk, stucwerk en houten gevelbekleding. Afgedekt met een kap met vlakke zwarte dakpannen, ruime overstekken en wisselende goothoogten. Ruime gevelopeningen zorgen voor een mooie inval van daglicht en bieden uitzicht op de tuin en het vele groen dat de buurt rijk is.

Bij het ontwerp van de woning is rekening gehouden met natuurinclusieve maatregelen.

Projectgegevens

Type: Nieuwbouw | Vrijstaande woning
Locatie: Zwolle, Overijssel
Opdrachtgever: Particulier

Jaar: 2020
Status: Aanvraag omgevingsvergunning | Aannemersselectie