Moderne villa | Dalfsen

Nieuwbouw moderne villa in Dalfsen

Nieuwbouw moderne villa in Dalfsen

Ruim woonhuis in buitengebied

Projectomschrijving

In een bosrijke wijk, aan de rand van Dalfsen, hebben wij een zeer ruime vrijstaande villa ontworpen.

De wens van de opdrachtgevers was een ruime woning met mooie zichtlijnen. Deze moderne villa bestaat uit de begane grond met twee lagen. Wat direct opvalt is de ruime eetkeuken die het hart van de woning vormt. Deze is zo gepositioneerd dat er zicht is naar de weg en naar de tuin aan de rechterkant van de woning. De woonkamer ligt aan de tuinkant, over de hele breedte van de woning. Je hebt hier meer privacy en de tuin wordt door de ruime veranda geïntegreerd met de woonkamer.

Op de begane grond heb je verder nog een ruime hal, een garage, bijkeuken en werkkamer. Op de eerste verdieping is er een masterbedroom met eigen badkamer. Daarnaast zijn er nog drie slaapkamers en een badkamer. Op de tweede verdieping is nog ruimte voor twee ruime slaapkamers.

Kenmerkend zijn hier ook weer de sterke horizontale lijnen en het materiaalgebruik. Gebruikt zijn natuurlijke en onderhoudsvriendelijke materialen. De kozijnen zijn tot plafondhoogte en de eyecatcher is de openhaard die zowel binnen als buiten te gebruiken is.

Het verticale zinken element aan de zijgevel zorgt er tevens voor dat er op de verdieping een mooie lichte slaapkamer is gekomen. Door gebruik van een beperkt aantal materialen (hout, zink, aluminium en beton) krijg je een moderne maar rustige uitstraling dat uitstekend in deze bosrijke omgeving past.

Projectgegevens

Type: Nieuwbouw | Vrijstaande woning
Locatie: Dalfsen, Overijssel
Opdrachtgever: Particulier

Jaar: 2016
Status: Gerealiseerd | 2017

Fotografie: Jan Duker Fotograaf