Hedendaagse schuurwoning | Almelo

Nieuwbouw hedendaagse schuurwoning in Almelo

Nieuwbouw hedendaagse schuurwoning in Almelo

Strakke villa met karakteristieke details

Projectomschrijving

Aan het Stadsrandgebied van Almelo heeft AL architecten een moderne vrijstaande woning met bijgebouw gerealiseerd.

Het is een woning met een geheel eigen karakter en door een eigentijds voorkomen onderscheidt deze vrijstaande woning zich van de omliggende bebouwing. Het exterieur van de woning kenmerkt zich door strakke belijningen en het gebruik van stucwerk, metselwerk, glas en houtaccenten. Deze combinatie van materialen, samen met de vlakke dakpannen die op het dak en aan een van de zijgevels gebruikt worden bedekken, maken deze woning verrassend tijdloos modern.

De sterke horizontale belijning van de luifel, carport en veranda aan de achtergevel die de woning een eigen karakter geven, zijn het kenmerk van AL architecten.
De plattegrond van de woning is van binnenuit ontworpen met als uitgangspunt een optimale beleving van daglicht, ruimtelijke woonbeleving en veel zichtlijnen. Dit resulteert in een prachtige beleving van de integratie van woonkeuken en de tuin.

De begane grond is een open ruimte met verdiepingshoge kozijnen en met veel contact tussen de leefruimtes voor een optimaal woongenot. De ruime woonkeuken geeft een directe verbinding met de overdekte veranda en de tuin. Het zitgedeelte heeft een wat meer intieme plek gekregen aan de straatkant.

Op de verdieping is een zeer ruime masterbedroom met eigen badkamer en inloopkast gerealiseerd. In deze slaapkamer krijg je een overweldigend gevoel van ruimte omdat je hier tegen de schuine kap kijkt. Verder een ruime overloop, apart toilet, ruime badkamer en 2 slaapkamers aan de voorgevel waarboven een vliering zit.

Projectgegevens

Type: Nieuwbouw | Vrijstaande woning
Locatie: Almelo, Overijssel
Opdrachtgever: Particulier

Jaar: 2016
Status: Gerealiseerd | 2018