Eigentijdse villa | Hattem

Nieuwbouw eigentijdse villa in Hattem

Nieuwbouw eigentijdse villa in Hattem

Vrijstaande bosvilla met fraai metselwerk in villapark

Projectomschrijving

In het kleinschalige villaplan Hattemse Loo, in het buitengebied van Hattem, heeft AL architectuur een vrijstaande villa getekend. In dit plan heeft de gemeente bepaald dat een verscheidenheid aan stijlen de voorkeur heeft en was er dus een grote mate van vrijheid in ontwerp.

In samenspraak met de opdrachtgever hebben we gekozen voor een modern exterieur met schuine dakvlakken en grote overstekken aan de voor- en achtergevel. Voor de gevels is gekozen voor een genuanceerde gevelsteen met terugliggende voeg.

Het is een levensloopbestendige woning met een ruime slaapkamer met badkamer op de begane grond. Verder is er nog een aparte ruimte voor de inloopkast, een kantoor en een ruime bijkeuken. Ook hier is weer gekeken naar goede loop- en zichtlijnen. De woonkeuken en zitkamer hebben beide een grote pui met openslaande deuren naar de tuin. Dit geeft een natuurlijk ruimtegevoel met de natuur. Mooi geïntegreerd is de ruime garage die direct toegang geeft tot de woning.

Op de verdieping zijn er drie ruime slaapkamers, apart toilet en een badkamer met grote inloopdouche. In de gehele woning is gewerkt met hoge plafonds.

Projectgegevens

Type: Nieuwbouw | Vrijstaande woning
Locatie: Hattem, Gelderland
Opdrachtgever: Particulier

Jaar: 2016
Status: Gerealiseerd | 2017